De tuin

Hoe minder tegels hoe beter. Het weg laten van tegels biedt meer ruimte aan flora en fauna en natuurlijk bodemleven. Inheemse vaste planten die op de bodem afgestemd zijn, hebben minder water nodig. Bodembedekkers beschermen de bodem tegen uitdroging en bieden voedsel voor vogels, vlinders, bijen en insecten. Zo verbetert het de biodiversiteit. Het groen houdt bovendien de tuin koeler op hete zomerse dagen.

Langeraarse plassen

De plassen zijn ontstaan in de 16e eeuw door turfwinning. Het gebied is in totaal ca. 175 ha groot. Er zijn drie plassen, slechts gescheiden door oude veenkades. Het gebied ligt tussen de dorpen Langeraar en Papenveer en westelijk van Nieuwveen. Ze bestaan uit de Zuidplas, de Noordplas en de Geerplas. De Geerpolder Plas of Geerplas, eigendom van Staatsbosbeheer, ligt in een meer open agrarisch gebied bij het dorp Bilderdam met naar het oosten een venig graslandengebied met weidevogels.

Op de Langeraarse Plassen wordt druk gezeild, gesurft, gevist en gezwommen. In Langeraar zijn roei- en motorbootjes te huur en er is ook een surfclub gevestigd. Ook zijn de plassen populair bij sportvissers en in strenge winters worden er schaatstochten georganiseerd. Liever grond onder de voeten? Een wandeling of fietstochtje rond de Langeraarse Plassen is een aanrader!

Zaaien, stekken, verzorgen en het hele jaar door gezonde vruchten en groenten oogsten. Een kas bij huis is heerlijk. Met een kas verleng je het tuinseizoen. De wolken drijven boven je hoofd voorbij, wind en regen zijn bijna voelbaar. Toch beschermd en beschut samen met je planten in de kas. Een kas is ook te verwarmen zodat zelfs tropische planten het fantastisch doen. Steeds meer mensen ervaren het plezier en gemak van tuinieren in een kas.

De kas

Het huis
Outdoor cooking
Onze dieren
Eten en drinken